Mobiliteitschallenge gaat door!

Door de coronacrisis zijn de fysieke bijeenkomsten rond de mobiliteitschallenge geschrapt. Het goede nieuws: de mobiliteitschallenge en de prijsuitreiking gaan gewoon door!

Dezelfde spelregels, maar een andere vorm: door de coronacrisis zijn er enkele wijzigingen in de jurering en prijsuitreiking van de mobiliteitschallenge. Wat overeind blijft, is het idee achter de challenge: het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is op zoek naar creatieve ondernemers met slimme oplossingen voor duurzaam reizen en duurzaam vervoer. Op 21 april is de prijsuitreiking van de mobiliteitschallenge met staatssecretaris Stientje van Veldhoven – uiteraard alles op afstand. Op 31 maart om 17.00 uur verliep de deadline voor het indienen van ideeën. En inmiddels is bekend dat we maar liefst 53 (!) inzendingen hebben ontvangen.

De fysieke bijeenkomsten die gepland stonden, organiseren we nu online. Belangrijke data daarbij zijn:

  • op 7 april maken we zes genomineerden bekend;
  • op 16 april is er een eerste ronde van jurering. Dan maken we bekend welke drie inzendingen zijn doorgedrongen tot de finale;
  • op 21 april is de tweede ronde van de jurering, maakt Stientje van Veldhoven, minister van Milieu en Wonen, de winnaar bekend en reikt zij de prijzen uit. Dit belooft een inspirerende, interactieve bijeenkomst te worden, onder leiding van presentator Joost Hoebink. Tijdens deze bijeenkomst stellen we de juryleden voor, gaat de minister in op het belang van innoveren, worden pitches van de genomineerden op originele wijze getoond, is er een quiz voor alle ‘aanwezigen’ en tijdens de broadcast kunnen vragen worden gesteld. De live beelden zijn online voor een grote groep te volgen. En dit alles gaan we op afstand doen! Reserveer de datum dus alvast in uw agenda: 21 april tussen 16 en 17.15 uur. We rekenen op u. Een uitnodiging met link volgt.

Kijk voor meer informatie over de Mobiliteitschallenge op: https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/1179/challenges/home