Extra impuls voor kwaliteit parkeerdata

Het ministerie van IenW sloot op de eerste dag van de Vakbeurs Mobiliteit in Houten een overeenkomst met het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) om open parkeerdata op een hoger niveau te krijgen. SHPV bedient ongeveer honderd Nederlandse gemeenten bij het afhandelen van parkeertransacties.

Meer en betere parkeerdata om automobilisten en gemeenten gerichter adviezen te kunnen geven. Dat is de insteek van een overeenkomst die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat sloot met het SHPV (Servicehuis Parkeer- en Verblijfrechten). SHPV-voorzitter Frans Backhuijs en programmadirecteur Jan-Bert Dijkstra namens het ministerie van IenW ondertekenden deze overeenkomst op 27 november tijdens de Vakbeurs Mobiliteit in Houten.

De parkeerdata wordt ook nu al gepubliceerd als open data en gebruikt in mobiele apps, navigatie- en Mobility as a Service-diensten. SHPV, een coöperatie die momenteel zo’n honderd Nederlandse gemeenten bedient in het afhandelen van parkeertransacties, gaat gemeenten onder meer helpen bij het inwinnen, beheren en ontsluiten van (statische en dynamische) parkeerdata. Doel is om in de toekomst nog meer en betere parkeeradviezen te kunnen geven.

SHPV-voorzitter Frans Backhuijs, tevens burgemeester van Nieuwegein, toonde zich verheugd met de overeenkomst. ‘Wij hebben de contacten met de gemeenten. Met de data die voor iedereen beschikbaar komt, meer en beter inzicht in de parkeerdata. Als consumenten precies weten waar en wanneer parkeerplekken beschikbaar zijn, beperkt dat niet alleen de CO2-uitstoot, maar kunnen we ook parkeerplaatsen efficiënter gebruiken. En wellicht kunnen we dan met minder plekken toe.’

Beperken zoekverkeer

Een deel van de parkeerdata is nu al beschikbaar, maar door betere samenwerking kan er nog veel winst worden geboekt. Dat was de boodschap van Jan-Bert Dijkstra, programmadirecteur Mobiliteit en Gebieden bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, bij de ondertekening. ‘De komende jaren zullen meer gemeenten zich hierbij aansluiten en zullen er meer diensten worden ontwikkeld. Nu is nog 20 procent van het verkeer in de stad zoekverkeer. Met de juiste data, en als meer mensen gebruik maken van de mogelijkheden, kunnen we dat percentage substantieel omlaag brengen. Daarmee heeft dit initiatief maatschappelijke impact.’

Parkeerdiensten

Het SHPV faciliteert gemeenten bij het digitaliseren en vernieuwen van uiteenlopende parkeerdiensten. Onderdeel van de samenwerking met IenW is dat SHPV-gemeenten actief ondersteunt met het inwinnen, beheren en ontsluiten van de parkeerdata als open data. Daarnaast zullen SHPV en IenW serviceproviders stimuleren om deze data te gebruiken in hun reisadvies- en mobiliteitsdiensten. Gemeenten blijven zelf verantwoordelijk voor parkeerbeleid en het ontsluiten van parkeerdata. Het SHPV neemt een aanvullende, ondersteunende rol op zich richting gemeenten om de beschikbaarheid van parkeerdata te helpen verbeteren.

Tarief

Er is kwalitatief goede data nodig over locatie, tarief, openingstijden en eventuele hoogtebeperkingen bij het inrijden van garages en terreinen en de actuele beschikbaarheid van de parkeerplek. Deze data is steeds belangrijker geworden voor reis- en navigatie-apps om automobilisten te informeren over parkeren: waar is op welk moment tegen welk tarief een parkeerplek beschikbaar bij aankomst op de bestemming? Daarnaast is er data nodig om te kunnen betalen voor de parkeerkosten. Beide datastromen komen bij elkaar in onder meer Mobility as a Service-diensten: een routeadvies naar een vrije parkeerplek op straat, op een terrein of in een garage én de mogelijkheid om direct digitaal te betalen.

Meer informatie over parkeerdata: www.parkeerdatacalatogus.nl