ADAS Alliantie lanceert (nieuw) woordenboek, nieuwsbrief én podcasts

De ADAS Alliantie ijvert voor meer bekendheid en een veilig gebruik van ADAS, Advanced Driver Assistance Systems (slimme rijhulpsystemen). Veel voertuigen zijn al uitgerust met slimme rijhulpsystemen die een bijdrage kunnen leveren aan de verkeersveiligheid én het de bestuurder makkelijker maken. Om de ontwikkelingen te schetsen, brengt de ADAS Alliantie sinds kort een eigen nieuwsbrief én een serie podcasts uit en is er een nieuwe versie van het ADAS woordenboek.

De ADAS Alliantie, een samenwerkingsverband van 61 publieke en private organisaties, zet zich sinds medio 2019 in voor een uniforme benaming van de meest voorkomende ADAS-systemen. Dat was hard nodig, aldus ADAS Alliantie-voorzitter Paul Molenaar, omdat diverse automerken verschillende benamingen hanteren voor dezelfde rijhulpen.

In de strijd tegen de wildgroei van benamingen van ADAS presenteerde de ADAS Alliantie eind vorig jaar al ‘het ADAS Woordenboek’. Dat is een lijst met voor elk - veel voorkomend - rijhulpsysteem een standaard naam en een korte omschrijving van de werking van het betreffende systeem. De meest recente versie van het ADAS Woordenboek (update april 2021), een geharmoniseerde namenlijst van de meest voorkomende rijhulpsystemen, is te downloaden via: www.adasalliantie.nl

Podcasts

Verder lanceerde de ADAS Alliantie onlangs de eerste podcasts. In de eerste aflevering van de ADAS Podcast gaan Paul Molenaar (voorzitter ADAS Alliantie) en Leo Bingen (ex-RAI-vereniging, nu zelfstandig consultant) in op de achtergronden en uitdagingen van ADAS. In de tweede podcast staat het ADAS Woordenboek centraal: Leo Bingen en Paul Molenaar interviewen Chris Hottentot (ANWB), ‘geestelijk vader’ van het ADAS Woordenboek. Begin mei is de derde podcast gepubliceerd met als onderwerp: kalibratie. De komende maanden verschijnen meer podcasts.

Nieuwsbrief

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen, kan zich nu op de nieuwsbrief van de ADAS Alliantie abonneren. In de eerste editie gaat het onder meer over de verschillende ADAS-projecten, waaronder het project ‘Monitoring Rijtaakautomatisering’ en het project ‘ADAS in APK’: het is de bedoeling dat er voor de zomer een onderzoek start naar reparatiebedrijven. Centrale vraag is of reparatiebedrijven voldoende kennis en faciliteiten in huis hebben om ADAS te repareren en opnieuw te kalibreren.

Wil je de ADAS-nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@adasalliantie.nl met in de onderwerpregel: aanmelding ADAS Nieuwsbrief.

Website ADAS Alliantie: www.adasalliantie.nl